Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Крехко свинско с ориз и паприкаш

[fbsharelike]
За 6 порции
Продукти:
Около 700 гр. крехко свинско месо /плешка/
200-250 гр. ориз /1 мерителна чаша/
Вода 2 ½ – 3 пъти повече от количеството ориз
Буркан паприкаш
Лук 1 глава
Сол
Черен пипер на зърна
Магданоз
Олио
Приготвяне:
Лукът се нарязва и задушава с малко олио, прибавя се нарязаното на парчета месо и задушаването продължава. След като се позапържи се изсипва измитият ориз с малко вода и се оставя да поомекне. Посолява се.
В тава се изсипва месото, лука, оризът и останалата част от водата, добавя се 1 буркан паприкаш, черен пипер на зърна и се слага да се пече.
Когато е почти готово, ястието се наръсва със свеж зелен магданоз, доопича се за още 10 мин. и се изважда да почине.