Зарежда се съдържанието на кошницата ...
В тази секция представяме резултати от изследвания, които ние правим, на продукти на фермери, с които работим,в независима лаборатория.
ВНИМАНИЕ: Представените лабораторни резултати са валидни за продукти, които са доставени от „Моята Ферма“ ООД и носят единият от двата знака:
За продукти на производители, предлагани от други търговци, не можем да гарантираме съответствие с показаните резултати.
Производител | Тип продукт | Показател | Метод на изпитване | Резултат | Норма | Източник на нормата |
Мандра „Козле“ | Козе сирене | Масленост | ISO 2446:2008 | 21,00% | мин. 20% | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf |
Киселинност | БДС 1111:1980 | 188 | мин. 200 | |||
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 55,85% | макс. 54 | |||
Мандра „Кърнаре“ | Биволско кисело мляко | Масленост на сухото вещество | ISO 3433:2008/IDF 222 | 35,12% | мин. 43.75% | http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf |
Киселинност | БДС 1111:1980 | 97 | от 90 до 150 | |||
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 88,06% | макс. 84% | |||
Лактобациликус Булгарикус | БДС ISO 7889:2005 | 5,3.10^7 cfu/g | 1,0.10^7 | |||
Стрептококус термофилус | БДС ISO 7889:2005 | 9,5.10^8 cfu/g | 1,0.10^8 | |||
Мандра „Глава“ | Биволско кисело мляко | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 83,01% | макс. 84% | http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf |
Масленост | ГОСТ 5867:1990 | 7,10% | min. 7% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 129,34 | от 90 до 150 | |||
Лактобациликус Булгарикус | БДС ISO 7889:2005 | 6,3.10^8 | 1,0.10^7 | |||
Стрептококус термофилус | БДС ISO 7889:2005 | 2,4.10^8 | 1,0.10^8 | |||
Биволско сирене | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 49.4% | мин. 48% | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf | |
Масленост | ГОСТ 5867:1990 | 36% | мин. 23% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 210 | мин. 200 | |||
Мандра „Велес“ | Овче сирене | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 43,32% | макс. 52 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf |
Масленост | ГОСТ 5867:1990 | 30% | мин. 23% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 274 | мин. 200 | |||
Краве сирене | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 56,82% | макс. 54 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf | |
Масленост | ГОСТ 5867:1990 | 17% | мин. 20% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 208,18 | мин. 200 | |||
Краве кашкавал | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 42,87% | макс. 46% | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf | |
Масленост | ГОСТ 5867:1990 | 28% | мин. 25% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 95,56 | http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB | |||
Мандра „Могила“, Годеч | Краве кашкавал | Киселинност | БДС 1111:1980 | 58,6 | http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB | |
Масло | Сухо Вещество | БДС 1109:1989 | 89,70% | мин. 80% | http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE | |
Масленост на сухото вещество | ISO 3433:2008/IDF 222 | 98,10% | близо до 100% | |||
Сирене | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 46,86% | макс. 54 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf | |
Мандра „Кърнаре“ | Овче сирене | Киселинност | БДС 1111:1980 | 270 | мин. 200 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 48,41% | макс. 52 | |||
Масленост на сухото вещество | ISO 3433:2008/IDF 222 | 53,30% | мин. 48% | |||
Краве кисело мляко | Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 87,71% | макс. 88.2% | http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf | |
Масленост на сухото вещество | ISO 3433:2008/IDF 222 | 28,48% | мин. 30% | |||
Киселинност | БДС 1111:1980 | 122,2 | от 90 до 150 | |||
Лактобациликус Булгарикус | БДС ISO 7889:2005 | 1,1.10^9 | 1,0.10^7 | |||
Стрептококус термофилус | БДС ISO 7889:2005 | 2,1.10^8 | 1,0.10^8 | |||
Мандра „Забърдо“ | Краве кашкавал | Киселинност | БДС 1111:1980 | 76 | http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB | |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 42,29% | макс. 46% | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf | ||
Масленост | ISO 2446:2008 | >40 | мин. 25% | |||
Краве сирене | Киселинност | БДС 1111:1980 | 130 | мин. 200 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf | |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 53,20% | макс. 54 | |||
Масленост | ISO 2446:2008 | 38% | мин. 20% | |||
Овчи кашкавал | Киселинност | БДС 1111:1980 | 58 | http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB | ||
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 37,36% | макс. 42% | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf | ||
Масленост | ISO 2446:2008 | 38,50% | мин. 29% | |||
Овче сирене | Киселинност | БДС 1111:1980 | 81,3 | мин. 200 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf | |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 57,88% | макс. 52 | |||
Масленост на сухото вещество | ISO 3433:2008/IDF 222 | 54,60% | мин. 48% | |||
Ентеробактерии | ISO 21528-2:2004 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |||
Мандра Екопродукт 2003, Хисаря | Краве сирене | Киселинност | БДС 1111:1980 | 200 | мин. 200 | http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 50% | макс. 54 | |||
Масленост | ISO 2446:2008 | 39% | мин. 20% | |||
Кисело мляко краве | Киселинност | БДС 1111:1980 | 79,8 | от 90 до 150 | http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf | |
Водно съдържание | БДС 1109:1989 | 68,94% | макс. 88.2% | |||
Масленост | ISO 2446:2008 | 3,80% | мин. 3.6% | |||
Лактобациликус Булгарикус | БДС ISO 7889:2005 | 3,0.10^7 | 1,0.10^7 | |||
Стрептококус термофилус | БДС ISO 7889:2005 | 8,5.10^6 | 1,0.10^8 | |||
Велчо, Гурково | Прясно мляко непастьоризирано | Масленост | ISO 2446:2008 | 2,80% | 1%-4% | |
Плътност | БДС 1110:1973 | 1,029 g/l | мин. 1,028 | |||
Птицеферма Славяново | Яйца кокоши | Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25g (n1-n5) | ||
Старият месар | Наденица с бекон и кашкавал | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Луканка | Амоняк по Неслер | БДС 14593:1978 | положителна | |||
Сероводород | БДС 1323:1975 | отрицателно | ||||
Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Листерия моноцитогенес | БДС EN ISO 11290-1:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |||
Общ брой микроорганизми | БДС EN ISO 4833:2004 | 4.10^5 | ||||
Луканка за деца | Амоняк по Неслер | БДС 14593:1978 | отрицателно | |||
Сероводород | БДС 1323:1975 | отрицателно | ||||
Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Листерия моноцитогенес | БДС EN ISO 11290-1:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |||
Общ брой микроорганизми | БДС EN ISO 4833:2004 | 4,5.10^5 | ||||
Бабек | Амоняк по Неслер | БДС 14593:1978 | слабо положително | |||
Сероводород | БДС 1323:1975 | отрицателно | ||||
Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Листерия моноцитогенес | БДС EN ISO 11290-1:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |||
Общ брой микроорганизми | БДС EN ISO 4833:2004 | 3,0.10^3 | ||||
Птицеферма – Горна Митрополия | Пиле охладено | Белтък | БДС 9374:1982 | 20% | ||
Водно съдържание | БДС 5712:1974 | 73,87% | 75% | http://etilena.info/med/hy/u0027.html | ||
Общо съдържание на вода | Наредба 32, Приложение 6, 7, 8 | 1193 | макс. 1220,95 | |||
Хлориди | БДС 7168:1993 | 0,48% | ||||
Мазнини | БДС 8549:1992 | 15,64% | от 4% до 30% | http://etilena.info/med/hy/u0027.html | ||
Амоняк по Неслер | БДС 14593:1978 | отрицателно | ||||
Сероводород | БДС 1323:1975 | отрицателно | ||||
Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^2 cfu/g | * виж в края на таблицата | |||
Салмонелни бактерии | БДС EN ISO 6579:2005 | не се установяват в 25 g | ||||
Нитрити (натриев нитрит) | БДС EN ISO 12014-3:2005 | <0,01 mg/kg | * виж в края на таблицата | |||
Мистър Мармалад | Шипков мармалад | pH | БДС 11688:1993 | 3,76 | http://www.zemianazaem.com/archives/387 | |
Сухо Вещество | БДС EN 12145:2000 | 62,33% | мин. 60% | http://old.mi.government.bg/norm/nar.html?id=86895 | ||
Термостатна проба | БДС 6916:1987 | не се установяват бомбаж, хлопаж и вибриращи капаци и други дефекти | ||||
Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни организми | БДС 6916:1987 | не се установяват в 1 g | ||||
Мезофилни анаеробни организми | БДС 6916:1987 | не се установяват в 1 g | ||||
Плесени | БДС 6916:1987 | 0/1 g | ||||
Дрожди | БДС 6916:1987 | 0/1 g | ||||
Николай, с. Мерданя | Червено цвекло | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Пиперки | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
Стоян, с. Равно поле | Моркови | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Ябълки | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
Йорданка, с. Белопопци | Пиперки | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Краставици | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
Иван, с. Студена | Карфьол | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Морков | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
Картофи | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
с. Хотово | Домат | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | |
Патладжан | Ешерихия коли | ISO 16649-2:2001 | <1.10^1 cfu/g | * виж в края на таблицата | ||
* Когато има знак „По-малко“ , в случая <1.10^1 cfu/g и <1.10^2 cfu/g, изначава, че няма, но по закон трябва да се пишат цифри, а не с думи „няма“ |