В тази секция представяме резултати от изследвания, които ние правим, на продукти на фермери, с които работим,в независима лаборатория.

ВНИМАНИЕ: Представените лабораторни резултати са валидни за продукти, които са доставени от „Моята Ферма“ ООД и носят единият от двата знака:

За продукти на производители, предлагани от други търговци, не можем да гарантираме съответствие с показаните резултати.

ПроизводителТип продуктПоказателМетод на изпитванеРезултатНормаИзточник на нормата
Мандра „Козле“Козе сиренеМасленостISO 2446:200821,00%мин. 20%http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
КиселинностБДС 1111:1980188мин. 200
Водно съдържаниеБДС 1109:198955,85%макс. 54
Мандра „Кърнаре“Биволско кисело млякоМасленост на сухото веществоISO 3433:2008/IDF 22235,12%мин. 43.75%http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf
КиселинностБДС 1111:198097от 90 до 150
Водно съдържаниеБДС 1109:198988,06%макс. 84%
Лактобациликус БулгарикусБДС ISO 7889:20055,3.10^7 cfu/g1,0.10^7
Стрептококус термофилусБДС ISO 7889:20059,5.10^8 cfu/g1,0.10^8
Мандра „Глава“Биволско кисело млякоВодно съдържаниеБДС 1109:198983,01%макс. 84%http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf
МасленостГОСТ 5867:19907,10%min. 7%
КиселинностБДС 1111:1980129,34от 90 до 150
Лактобациликус БулгарикусБДС ISO 7889:20056,3.10^81,0.10^7
Стрептококус термофилусБДС ISO 7889:20052,4.10^81,0.10^8
Биволско сиренеВодно съдържаниеБДС 1109:198949.4%мин. 48%http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
МасленостГОСТ 5867:199036%мин. 23%
КиселинностБДС 1111:1980210мин. 200
Мандра „Велес“Овче сиренеВодно съдържаниеБДС 1109:198943,32%макс. 52http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
МасленостГОСТ 5867:199030%мин. 23%
КиселинностБДС 1111:1980274мин. 200
Краве сиренеВодно съдържаниеБДС 1109:198956,82%макс. 54http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
МасленостГОСТ 5867:199017%мин. 20%
КиселинностБДС 1111:1980208,18мин. 200
Краве кашкавалВодно съдържаниеБДС 1109:198942,87%макс. 46%http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf
МасленостГОСТ 5867:199028%мин. 25%
КиселинностБДС 1111:198095,56http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB
Мандра „Могила“, ГодечКраве кашкавалКиселинностБДС 1111:198058,6http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB
МаслоСухо ВеществоБДС 1109:198989,70%мин. 80%http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
Масленост на сухото веществоISO 3433:2008/IDF 22298,10%близо до 100%
СиренеВодно съдържаниеБДС 1109:198946,86%макс. 54http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
Мандра „Кърнаре“Овче сиренеКиселинностБДС 1111:1980270мин. 200http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
Водно съдържаниеБДС 1109:198948,41%макс. 52
Масленост на сухото веществоISO 3433:2008/IDF 22253,30%мин. 48%
Краве кисело млякоВодно съдържаниеБДС 1109:198987,71%макс. 88.2%http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf
Масленост на сухото веществоISO 3433:2008/IDF 22228,48%мин. 30%
КиселинностБДС 1111:1980122,2от 90 до 150
Лактобациликус БулгарикусБДС ISO 7889:20051,1.10^91,0.10^7
Стрептококус термофилусБДС ISO 7889:20052,1.10^81,0.10^8
Мандра „Забърдо“Краве кашкавалКиселинностБДС 1111:198076http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB
Водно съдържаниеБДС 1109:198942,29%макс. 46%http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf
МасленостISO 2446:2008>40мин. 25%
Краве сиренеКиселинностБДС 1111:1980130мин. 200http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
Водно съдържаниеБДС 1109:198953,20%макс. 54
МасленостISO 2446:200838%мин. 20%
Овчи кашкавалКиселинностБДС 1111:198058http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB
Водно съдържаниеБДС 1109:198937,36%макс. 42%http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS%2014-2010.pdf
МасленостISO 2446:200838,50%мин. 29%
Овче сиренеКиселинностБДС 1111:198081,3мин. 200http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
Водно съдържаниеБДС 1109:198957,88%макс. 52
Масленост на сухото веществоISO 3433:2008/IDF 22254,60%мин. 48%
ЕнтеробактерииISO 21528-2:2004<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Мандра Екопродукт 2003, ХисаряКраве сиренеКиселинностБДС 1111:1980200мин. 200http://www.bds-bg.org/images/upload/Novini/prBDS_15.pdf
Водно съдържаниеБДС 1109:198950%макс. 54
МасленостISO 2446:200839%мин. 20%
Кисело мляко кравеКиселинностБДС 1111:198079,8от 90 до 150http://i.dir.bg/bds/BDS_12_2010.pdf
Водно съдържаниеБДС 1109:198968,94%макс. 88.2%
МасленостISO 2446:20083,80%мин. 3.6%
Лактобациликус БулгарикусБДС ISO 7889:20053,0.10^71,0.10^7
Стрептококус термофилусБДС ISO 7889:20058,5.10^61,0.10^8
Велчо, ГурковоПрясно мляко непастьоризираноМасленостISO 2446:20082,80%1%-4%
ПлътностБДС 1110:19731,029 g/lмин. 1,028
Птицеферма СлавяновоЯйца кокошиСалмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват
в 25g (n1-n5)
Старият месарНаденица с бекон и кашкавалЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Салмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват
в 25 g
ЛуканкаАмоняк по НеслерБДС 14593:1978положителна
СероводородБДС 1323:1975отрицателно
Салмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват в 25 g
Листерия моноцитогенесБДС EN ISO 11290-1:2005не се установяват в 25 g
Ешерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Общ брой микроорганизмиБДС EN ISO 4833:20044.10^5
Луканка за децаАмоняк по НеслерБДС 14593:1978отрицателно
СероводородБДС 1323:1975отрицателно
Салмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват в 25 g
Листерия моноцитогенесБДС EN ISO 11290-1:2005не се установяват в 25 g
Ешерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Общ брой микроорганизмиБДС EN ISO 4833:20044,5.10^5
БабекАмоняк по НеслерБДС 14593:1978слабо положително
СероводородБДС 1323:1975отрицателно
Салмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват в 25 g
Листерия моноцитогенесБДС EN ISO 11290-1:2005не се установяват в 25 g
Ешерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Общ брой микроорганизмиБДС EN ISO 4833:20043,0.10^3
Птицеферма –
Горна Митрополия
Пиле охладеноБелтъкБДС 9374:198220%
Водно съдържаниеБДС 5712:197473,87%75%http://etilena.info/med/hy/u0027.html
Общо съдържание на водаНаредба 32, Приложение 6, 7, 81193макс. 1220,95
ХлоридиБДС 7168:19930,48%
МазниниБДС 8549:199215,64%от 4% до 30%http://etilena.info/med/hy/u0027.html
Амоняк по НеслерБДС 14593:1978отрицателно
СероводородБДС 1323:1975отрицателно
Ешерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^2 cfu/g* виж в края на таблицата
Салмонелни бактерииБДС EN ISO 6579:2005не се установяват
в 25 g
Нитрити
(натриев нитрит)
БДС EN ISO 12014-3:2005<0,01 mg/kg* виж в края на таблицата
Мистър МармаладШипков мармаладpHБДС 11688:19933,76http://www.zemianazaem.com/archives/387
Сухо ВеществоБДС EN 12145:200062,33%мин. 60%http://old.mi.government.bg/norm/nar.html?id=86895
Термостатна пробаБДС 6916:1987не се установяват бомбаж, хлопаж и вибриращи капаци и други дефекти
Мезофилни аеробни и факултативни анаеробни организмиБДС 6916:1987не се установяват
в 1 g
Мезофилни анаеробни организмиБДС 6916:1987не се установяват
в 1 g
ПлесениБДС 6916:19870/1 g
ДрождиБДС 6916:19870/1 g
Николай, с. МерданяЧервено цвеклоЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
ПиперкиЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Стоян, с. Равно полеМорковиЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
ЯбълкиЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Йорданка, с. БелопопциПиперкиЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
КраставициЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
Иван, с. СтуденаКарфьолЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
МорковЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
КартофиЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
с. ХотовоДоматЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
ПатладжанЕшерихия колиISO 16649-2:2001<1.10^1 cfu/g* виж в края на таблицата
* Когато има знак „По-малко“ , в случая <1.10^1 cfu/g и <1.10^2 cfu/g, изначава, че няма, но по закон трябва да се пишат цифри, а не с думи „няма“