Макароните на мама Или в „Моята Ферма“

В стремежа си да осигурим здравословна и пълноценна храна за нашите деца , започнахме да правим прясна паста от лимец , за нас и нашите приятели.Тъй като всички бяха очаровани от създаденият от нас продукт , решихме да дадем възможност на всички желаещи да пробват нашите лимецови макарони.

Избрахме лимец, защото е изключително полезен, не е генно модефициран и не се обработва с пестициди. Вирее единствено върху екологично чиста почва. Много лесно смилаем е и съдържа голямо количесто витамини от В-групата, много белтъчини, минерали и полезни мазнини. Лимецът стимулира обмяната на веществата, подобрява храносмилането и кръвообръщението.

Приготвяме макароните в домашни условия, от екологично чисти продукти. Използваме само органично брашно от Лимец, яйца от свободни кокошки и щипка хималайска сол. Предлагаме ги в хартиени пакети от 400 гр. Варят се между 4 – 8 минути, в зависимост от вкусовите предпочитания. Най- лесният начин за ориентиране дали пастата е готова, е когато всички макарони изплуват на повърхността.