Вкусната история на архитекта, изградил собствено ранчо в търсене на вкуса на истинското телешко

[fbsharelike]

DSC_0091

Както знае всеки готвач, великолепната храна има нужда от време, за да се сготви и историята на „Фермата на Омая” е пример за това. Всичко започва, когато израелският архитект Омая Юнис започва да се интересува от добрата храна и гурме културата, и се запознава с всички майстор готвачи в Израел. Преди седем години се мести в България като навлиза в примамливия тогава бизнес с недвижими имоти. С настъпването на кризата, той сменя попрището и тъй като е завършил гимназия за селско стопанство, заменя страстта си към архитектурата с тази към добрата храна, тъй като според него и двете са форми на изкуство. Днес той има ферма за говеда и овце, които се хранят и отглеждат по възможно най-естествения начин. Ранчото близо до Радомир осигурява затворен цикъл, където са възстановени най-добрите традиции на българското производство на телешко. В месото, разбира се, няма хормони, антибиотици и консерванти. Не малко по-важен за добрия вкус на месото е начинът, по който то се разфасова и съхранява – например, зреенето се осъществява в специални камери. Както клиентите, опитали месото, казват – „О, то има вкус на месо!”

“Фермата Омая“ притежава и своя собствена бутикова транжорна, намираща се в гр. София. Тя е изцяло съобразена с изискванията и стандартите на ЕС по Регламент 852/2004г.ЕС и Регламент 853/2004г.ЕС, ЗХ, и Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

DSC_0116-1    DSC_0115       DSC_0114-1 DSC_0109