Пилешки бутчета и пюре от грах

[fbsharelike]
За 4 порции
Продукти:
10-12 пилешки бутчета
За маринатата:
2 суп. лъж. горчица
3 суп. лъж. соев сос
1 суп лъж. подправка за пиле /сол, черен пипер, риган, кимион, бахар, босилек, къри/
½ суп. лъж. червен пипер
За пюрето:
450 гр. замразен грах
500 мл бульон
30 гр. масло
½ връзка копър
Приготвяне:
Пишките бутчета се мариноват поне за 2 часа. След като престоят и се овкусят добре, се изсипват в тава с 50 мл вода и се пекат във фурна загрята на 180 градуса за около 50 мин. от едната страна и 20 мин. от другата страна.
Грахът се изсипва в бульона и се оставя да ври около 5 мин., отцежда се и се изсипва в подходящ съд, прибавя се бучка масло и нарязаният копър, ако е необходимо сол, и се разбърква. Пасира се ръчно чрез намачкване, като се оставят и някои зърна цели. Сервира се като гарнитура за пилето.