
Време за приготвяне: 1 час

Продукти:
* Бялото месо от едно синьо пиле (онези гърди)
* 2 яйца
* 1 чаша брашно (пълнозърнесто от лимец ли друго по избор)
* сухи подправки по избор
* 1 пакет пълнозърнеста юфка от лимец
* 3-4 картофа
* 3-4 корена земна ябълка
* масло

Приготвяне:
Времето за приготвяне на хапките и гарнитурата е 3 х 20 минути (20 минути за всеки елемент)

С остър нож сме изрязали гърдите и каквото друго ни хареса от едно пиле. Не гоним съвършенство, както се получи. Тук е моментът да включим фурната на 200º, да загрява.

Приготвяме марината от киселото мляко и сок от лайм. Месото нарязваме на жулиени и слагаме в маринатата.

Докато месото се маринова, белим картофите и ги режем като за „пържени“. Слагаме ги върху хартия за печене, поставяме парчета масло и печем на 200º с вентилатор за 20 минути.

През това време режем земната ябълка на тънки шайби, поставяме върху хартия за печене с парчета масло и също печем на 200º с вентилатор за 20 минути. Ако искате по-хрупквав чипс, сложете по-малко масло или никакво.

Докато се пече и земната ябълка, започваме оформянето на маринованите хапки. Подготвяме купа с брашно и сол и подправки по избор, купа с 2 разбити яйца. Изкарайте си нервите на юфката и я натрошете хубаво в трета купа.
Овалват се в следния ред

брашно ⇒ яйца ⇒ юфка
Поставяме ги върху партия за печене и печем 20 минути на 180º на горен и долен реотан.