Пица (домашна)

[fbsharelike]
За 4 порции
Продукти:
За тестото:
2 ч. ч брашно
1 ½ ч.л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
¾ ч. ч. топла вода
Приготвяне:
Всичко се слага в блендера, разбърква се за 2-тина сек. докато стане на топка. Изважда се, омесва се за кратко върху посипан плот с брашно и се оставя поне за 30 мин. да втаса в намазана със зехтин купа, покрито с фолио.
В това време се подготвят продуктите за пицата и се загрява фурната – на 200 градуса.
Тестото се разточва на кора и в леко подмазана тава се разстила.
Върху тестото:
Доматена паста за намазване на тестото / с четка/ и отгоре се нареждат в тази последователност:
Лук на кръгчета, шунка,гъби, домати, сирене, червена чушка, моцарела, люти чушки,
Риган, мащерка, зелени маслини
Пицата се слага да се пече за около 25-30 мин. в затоплената фурна.