Пица (домашна)

[fbsharelike]

 

За 4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

За тестото:

2 ч. ч брашно

1 ½ ч.л. суха мая

1 ч. л. захар

1 ч. л. сол

¾ ч. ч. топла вода

 

Приготвяне:

Всичко се слага в блендера, разбърква се за 2-тина сек. докато стане на топка. Изважда се, омесва се за кратко върху посипан плот с брашно и се оставя поне за 30 мин. да втаса в намазана със зехтин купа, покрито с фолио.

В това време се подготвят продуктите за пицата и се загрява фурната – на 200 градуса.

Тестото се разточва на кора и в леко подмазана тава се разстила.

 

Върху тестото:

Доматена паста за намазване на тестото / с четка/ и отгоре се нареждат в тази последователност:

Лук на кръгчета, шунка,гъби, домати, сирене, червена чушка, моцарела, люти чушки,

Риган, мащерка, зелени маслини

Пицата се слага да се пече за около 25-30 мин. в затоплената фурна.

pizza