ПЪДПЪДЪЧИТЕ ЯЙЦА ОТ ФЕРМА „МЕЧТА“ НА НОВА ЦЕНА

С радост Ви съобщаваме, че от 21 юни пъдпъдъчите яйчица от ферма „Мечта“ ще са на 3.20 лв (вместо 4.20), тъй като се е повишил добива на яйца и може да си позволят да ни ги дават вече на по-ниска цена, като качеството е същото!

Яйцата се произвеждат във Ферма „Мечта“ в с.Дъбово, община Мъглиж, Казанлъшко.

Съдържат:

ВитаминиА, B, E и др. ( повече от тези в кокошите яйца)

Микроелементи(желязо, калий, кобалт, мед и др.)

Незаменими аминокиселини( лизин, цистин, метионин и др. )

Нето не по малко от 8 гр.

Здравословни ползи

  • Пъдпъдъчите яйца усилват имунитета и нормализират дейността на стомашно-чревната и сърдечно-съдовата система.
  • Смята се, че системната употреба на 4-5 сурови яйца повишава значително половата потентност у мъжете и либидото при жените.
  • Препоръчва се включването им в ограничени дози при изкуствено хранене на кърмачета.
  • Четири броя пъдпъдъчи яйца, които по маса отговарят на едно кокоше, съдържат 3 пъти повече витамини А и В2, пет пъти повече витамини от група В, три пъти повече кобалт и мед, четири пъти повече калий, желязо и фосфор, както и необходимата за организма глутаминова киселина.
  • Яйцата от пъдпъдък са ценен продукт. Те имат антибактериално, имуномодулиращо и противооточно действие.
  • В тях никога няма салмонела. Това е неоспорим факт, защото яйцата от пъдпъдък имат много силна ципа и малки дихателни отверстия в черупката, което не позволява проникването на вредни бактерии. Пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания, защото имат висока телесна температура (42°С). Затова те се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране. Така не се наблюдава натрупване в организма им и в яйцата на лекарствени вещества.
  • За разлика от кокошите, пъдпъдъчите яйца не причиняват алергии при деца и възрастни. В тях се съдържа протеинът овомукоид, който потиска алергичните реакции. От яйцата от пъдпъдък се изготвя лекарство (овомукоиден екстракт), което се използва за лечение на алергии.
  • Причината за чудодейния ефект е в уникалните качества на пъдпъдъчите яйца. В тях има много фосфор, желязо, микроелементи и ензими. Те са богати на минерали и витамините А, В1 и В2. Съотношението между натрий и калий в яйцата пък ги прави подходящи за лечение на високо кръвно, сърдечни проблеми и анемии. Препоръчват се още при лабилна нервна система, белодробна туберкулоза, диабет и язви. Подобряват обмяната на веществата, тонуса, образуването на кръв.
  • Използването на яйцата от пъдпъдък помага при лечението на гастрит – язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и панкреатит.

Здравословни рискове:

По принцип не се препоръчва консумирането на повече от 5 пъдпъдъчи яйца на ден при хора с проблеми с черния дроб. Въпреки че не е известно да предизвикват алергия, добре е да имате едно наум и да не прекалявате с количествата.