[fbsharelike]
Автор: Невена Христова
Продукти:
300 г коприва
2 гл. стар лук
няколко домата от консерва
1/2 ч.ч. ориз
сол на вкус
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
зехтин
черен пипер
джоджен
1 ч.ч. смлени орехи (по желание)
Копривата се измива, нарязва се на дребно и се попарва. С малко вода и зехтин се слага в тенджера да поври. Добавят се нарязаните лук и домати. След като сместа поври малко се добавя оризът и още вода.
Отделно се прави запръжка с лук, червен пипер и брашно. След като е готов оризът запръжката се прибавя към копривата. Накрая се слагат подправките – черен пипер и джоджен и смлените орехи по желание.
Ето го и готовото ястие! Добър апетит!
kopriva