[fbsharelike]

Автор: Роси Занева

Италианска салата с червено цвекло

5-6 средно големи картофи (купи ТУК)

5-6 кис. краставички

Сол, оцет, зехтин, магданоз (купи ТУК), 5-6 скилидки чесън /по желание пипер, кориандър, бахар/

 

 

 

 

Приготвяне:

В тенджера под налягане се поставят измитите глави цвекло. Добавя се вода, върху тях се поставят върху кошничка за варене на пара обелените моркови и картофи, затваря се тенджерата и се варят 28-30 мин. под налягане.

След като се охладят, главите цвекло се обелват и нарязват на по-едри кубчета, прибавят се нарязаните картофи и моркови както и нарязани на кръгчета кисели краставички. 5-6 скилидки чесън се обелват и нарязват на парченца. Салатата се овкусява със ситно нарязан магданоз, зехтин или олио, оцет (и по желание: пипер).

Салатата е подходяща както за предястие, така и за гарнитура.