(*Във вегетарианския вариант пилешкото може да се замести с обикновено и/или с топено сирене. Ако се направи заливка от кисело мляко + яйце, се превръща в тип мусака)

 

Огретен (сурови продукти)Огретен сготвен

Продукти:

  • 2-3 тиквички (купи ТУК)
  • 1 малка глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 средно големи домата (купи ТУК)
  • 200 гр. пилешко месо
  • 100 гр. кашкавал (купи ТУК)
  • 100 мл вода
  • масло за намазване на тавата (купи ТУК)
  • магданоз и /или копър (купи ТУК)
  • сол, черен пипер
Приготвяне:
Пилешкото месо се сварява и се нарязано на кубчета. В намазана с масло тавичка се слагат нарязаните на полумесеци тиквички, домат, месото, магданоз/копър, лук, чесън, половината кашкавал и подправките. Добавя се водата на равни части в четирите ѝ края. Пече се на 200 градуса за около 40 минути (докато се запече отгоре). Малко преди окончателното изваждане от фурната се настъргва кашкавал отгоре