Автор: Женя Байкова

[fbsharelike]

 

palneni tikvichkiПродукти:

6 броя средно големи тиквички
За плънката:
3 яйца
1-2 с.л брашно
150 гр сирене по избор
черен пипер
За заливката:
3 скилидки чесън
1 ч.ч. кисело мляко
Тиквичките се измиват и всяка се разрязва на две по дължина. След това се слагат в тенджера с вода, за да се сварят. Варете ги около 20 минути или дотогава, докато можете с лъжица да отделите вътрешността на тиквичката. Охладете и ги и с лъжита отделете месестата част заедно със семките.
В отделен съд счупете 3 яйца, разбийте ги и към тях добавете натрошеното на дребно сирене и черния пипер. Добавете и месестата част, която сте отделили от тиквичките. Добавете и брашното, за да направи сместта малко по-гъста.
Наредете тиквичките в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете всяка със сместта с яйца и сирене и запечете във фурната до образуването на златиста коричка.
Сервирайте заедно със сос направен от киселото мляко и пресован чесън.
Много вкусна, лесна и освежаваща рецепта.