/5-6 порции/

 

[fbsharelike]

slavianski gyuvetch

 

 

 

 

 

 

Продукти:

600 гр. свинско месо

2 глави лук

1 голяма чаша ориз /280 гр./

Зеленчуков бульон – около 4 чаши

2 суп. лъж.сушен пащърнак

½ чаша маслини каламата без костилки

2 суп. лъж. олио, малка бучица масло

1 голяма червена чушка

Магданоз, сол, черен пипер на зърна, бахар на зърна

 

Приготвяне:

Месото се нарязва на късчета. В загрято олио се прибавя бучица масло и се задушават главите нарязан лук. Прибавя се месото и се запържва. Ако е необходимо,  се добавя малко от бульона за да не загори. Щом се задушат се изсипва ориза и половината от бульона. Прибавя се пащърнака. Като се поеме течността, се маха от котлона и се изсипва в тава  за печене.

Прибавя се нарязаната на парченца чушка, маслините с махнати костилки, нарязаният магданоз и останалата част от бульона. Овкусява се с малко сол, зърна пипер и бахар и се долива останалият бульон.

Пече се на 180 градуса за около 50-55 мин.