Автор: Бона Панайотова
[fbsharelike]
В 2 с.л. зехтин се задушава една глава дребно нарязан лук и 3-4 склидки чесън. След това се
добавят 4 или 5 (ако са по-дребни) моркова, нарязани на кръгчета. Задушават се за около
минута и след тях се слага добре почистената и нарязана тиква. Можете да сложите 700 гр,
може да сложите и 1 кг (но трябва да внимавате да увеличите водата). Добавяте около 1,5 л
вода (част от нея се изпарява по време на варенето).
След като тиквата и морковите поомекнат, се добавя 1 с.л куркума, 1 с.л къри, сол и черен
пипер на вкус. След като подправките поврат заедно с останалите съставки, може да изключите
и да охладите. Следващата стъпка е да пасирате супата.
Последната стъпка, преди сервиране, е да сложете вече пасираната супа отново на котлона,
добавяте 50 гр чисто масло и пряко мляко. Ползвам прясното мляко, за да достигна желаната
гъстота на супата и затова оставям на вас да решите колко да сложите. Изчаквате супата да
заври и я махате от котлона.
Вече можете да сервирате ароматна тиквена супа: