[fbsharelike]

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ                                                             

*кори за баница“ДЕВОН“-  500гр.

*тиква-сушена-1пакет

*орехи-1ч.ч.-натрошени

*галета-1/2ч.ч.

*канела-1/2пак.

*ванилия-2-3бр.

*захар-1 и 1/2ч.ч.

*олио-1ч.ч.

*краве масло-60гр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ                                                     

TIKVENIK1 Настърганата и изсушена тиква се задушава във вряла вода 15 мин. Изцежда се в гевгир или по-голяма цедка и се оставя да изстине. В по-голяма купа се смесват орехите, 1ч.ч.захар/може и повечко захар,ако предпочитате/,канелата и ванилията. Намазвате тавата обилно с олио  и започвате да редите корите, като леко ги намачквате.В зависимост от големината на тавата на един ред може да се сложат 3-4 листа кори. Поръсват се с олио. Редите следващия ред с кори. Поръсвате ги с олио и слагате от тиквата, а върху нея ръсите от готовата смес в купата. Започвате да редите отново кори /2 реда/, тиква, орехи. Отгоре завършвате с 2-3 реда цели кори. Режете тиквеника на квадрати, поръсвате с малко олио. Върху всеки квадрат слагате малко парче краве масло.  Печемтев умерена фурна до зачервявяне. След като извадите тиквеника от фурната, го заливате /още топъл/ със студен сироп от 1/2 ч.ч.захар и 1/2ч.ч.вода.

ДОБЪР АПЕТИТ!