[fbsharelike]
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
*кори за баница“ДЕВОН“- 500гр.
*тиква-сушена-1пакет
*орехи-1ч.ч.-натрошени
*галета-1/2ч.ч.
*канела-1/2пак.
*ванилия-2-3бр.
*захар-1 и 1/2ч.ч.
*олио-1ч.ч.
*краве масло-60гр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настърганата и изсушена тиква се задушава във вряла вода 15 мин. Изцежда се в гевгир или по-голяма цедка и се оставя да изстине. В по-голяма купа се смесват орехите, 1ч.ч.захар/може и повечко захар,ако предпочитате/,канелата и ванилията. Намазвате тавата обилно с олио и започвате да редите корите, като леко ги намачквате.В зависимост от големината на тавата на един ред може да се сложат 3-4 листа кори. Поръсват се с олио. Редите следващия ред с кори. Поръсвате ги с олио и слагате от тиквата, а върху нея ръсите от готовата смес в купата. Започвате да редите отново кори /2 реда/, тиква, орехи. Отгоре завършвате с 2-3 реда цели кори. Режете тиквеника на квадрати, поръсвате с малко олио. Върху всеки квадрат слагате малко парче краве масло. Печемтев умерена фурна до зачервявяне. След като извадите тиквеника от фурната, го заливате /още топъл/ със студен сироп от 1/2 ч.ч.захар и 1/2ч.ч.вода.
ДОБЪР АПЕТИТ!