Предоставено от: Фермата на Омая

[fbsharelike]

Оригиналният сос произлиза от Южна Америка. Тук ние ще Ви предложим нашата версия:

Продукти:
4 малки глави кромид лук
1 люта чушка (по желание)
4 скилидки чесън
½ връзка магданоз нарязан
½ ч.л. нарязан пресен риган
3 с.л. оцет
Сок от половин лимон
½ ч.ч. зехтин
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сладък червен пипер
¼ ч.л.  лютив червен пипер.

Начин на приготвяне:
Нарежете лука, лютата чушка и чесъна. Прибавете към тях останалите продукти и разбъркайте.
За по-добър аромат, сервирайте Чимичури сос 2 часа след неговото приготвяне.

Съвети :
Може да нарежете продуктите с помощта на кухненски робот или блендер. Препоръчително е да се съхранява в буркан в хладилник. Така срокът на годност е 1 седмица.

Chimichurrisauce