Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Свински език

[fbsharelike]
5 порции
Продукти:
4 бр. свински език /около 900 гр. /
1 стрък целина
1 глава лук,
2 листа дафинов лист
Сол
Магданоз за украса
1 суп. л. брашно за сгъстяване на соса
Черен пипер смлян
Приготвяне:
В тенджера под налягане се слагат целите свински езици, нарязаните лук и целина, подправките, вода – колкото да покрие езиците и всичко се вари 2 часа под налягане.
След като се охладят, езиците се нарязват напречно на парчета.
За соса: Течността от варенето /изваждат се дафиновите листа/ се кипва отново, като се пасира с пасатор, за да се получи съвсем гладък сос и се прибавя 1 суп. лъж. брашно за сгъстяване.
Езикът се поднася поръсен с нарязан магданоз и се сервира заедно със соса с черен пипер.