Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Сом на фурна
Необходими Съставки
- сом – 1.5 кг
- вино – 300 мл бяло
- чесън – 4 скилидки
- магданоз – 1/2 връзка, пресен
- олио – 50 мл
- черен пипер – млян, на вкус
- лимони – сокът от 2 лимона
Начин на приготвяне
Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.
Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.
След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.
Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус