Спаначен дип с бадемови крекери

Спаначен дип с бадемови крекери
Време за приготвяне: 30 минути
Още една страшно бърза и лесна рецепта.
без лактоза
без яйца
без глутен
Внимание, има опасност да изпаднете в силно пролетно настроение. И още по-голяма опасност крекерите да не ви стигнат.
Продукти (използвайте готовата кошница в края на рецептата):
За дипа
* 2 шепи спанак
* 1 авокадо
* 1 лимон
* 2 стръка пресен лук
* 2 стръка пресен чесън
* зехтин
За крекерите
* 150 г бадемово брашно
* 50 мл вода
* зехтин
Приготвяне:
Започваме с крекерите. Брашното смесваме с водата и зехтина. Трябва да се получи тесто, с което да се работи лесно и да не лепне. Ако е необходимо, добавяме брашно или охлаждаме за малко в хладилника. Разстиламе на хартия за печене, режем в желана форма и печем за 10-15 минути на 180º.
Докато се пекат крекерите, приготвяме дипа, като смесваме в блендер (или с пасатор) всички съставки.
Можете да добавите сол по желание.
Много бързо и невероятно вкусно
Кошница с необходими продукти: https://bit.ly/3sWCDd6