Сурова торта с ананас
Едно нетрадиционно предложение за следобедна закуска
сурова торта с ананас
Тази торта, комбинация от ядки и плодове, освен вкусна и лесна, е и много полезна и можете да я сервирате за следобедна закуска, с което със сигурност ще си спечелите детски симпатии. А в подходяща и за десерт по време на пости.
Време за приготвяне: 5 минути за блата и 5 минути за крема + време за охлаждане
Продукти
За блата
* 150 г орехи
* 150 г овесени ядки
* 300 г фурми без костилки
* 1 лъжица кокосово масло
За крема
* 200 г кашу (накиснато в сок от портокал и лимон)
* 5-6 шайби ананас
* 1 лъжица кокосово масло
Приготвяне:
Тази свежа сурова торта има нужда от охлаждане, затова можете да отделите 5 минути сутринта и още 5 следобед за приготвяне и сглобяване.
Накисваме кашуто в сок от лимон и портокал (или просто вода). В кухненскки робот смесваме орехи, овесени ядки, фурми и кокосово масло. Разстиламе и притискаме върху основа за торта, за да оформим блат (ако формата ви е по-малка, можете да използвате 1/2 от продуктите). Оставяме в хладилника за няколко часа (или във фризер за по-малко време)
Кремът приготвяме, като смелим в блендер изплакнатото кашу (помните как накисваме ядки, нали?), ананаса и кокосово масло. Получава се много фина и кремообразна смес. Разстиламе върху блата и охлаждаме допълнително (в хладилник или фризер).
Хапваме с огромно удоволствие.
Анансът можете да замените с плодове по ваше желание. Ще се получи също толкова страхотно.