Червена леща яхния

 

 

За 4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

250 гр. червена леща /половин пакет/

1 100 мл. Вода

2 моркова

1 глава лук

8 скилидки чесън

Олио 2 суп. лъж.

Сол, чубрица, червен пипер, едър сладък червен пипер, риган

 

Приготвяне:

В тенджерата, в която ще се вари лещата се загрява олиото, прибавя се нарязания на ситно лук, изчаква се да се задуши. Добавят се настърганите на ренде моркови, малко от водата, разбърква се. Прибавя се измитата леща, изсипва се водата, прибавя се чесънът и подправките и всичко ври около 15 мин., като от време на време се разбърква и внимава за количеството вода. Червената леща увира много по-бързо от другите видове, затова се внимава да не загори.

chervena leshta iahnia