Ябълков пай с бутер тесто

Продукти:
250 гр. бутер тесто /1 лист/
4 ябълки
3 яйца
100 гр. захар
100 гр. сметана
2 лъжици натурално нишесте /разтворено в 2 лъжз вода/
1 шушулка ванилия
около 3 суп. лъж. натрошени бадеми /може и с филирани/
Приготвяне:
В кръгла тавичка върху хартия за печене се разстила бутер тестото, като се прави борд отстрани. Излишното от стените тесто се отстранява с остър нож. Дъното се надупчва на няколко места с вилица, за да излиза въздуха.
Фурната се загрява на около 170 гр.
Ябълките се обелват и нарязват на тънки резени и се нареждат върху бутер тестото.
Яйцата се разбиват със захарта на пухкава смес, добавя се сметаната, шушулката се остъргва, прибавя се и нишестето, разбърква се и сместа се излива върху ябълките. Натрошените бадеми се поръсват най-отгоре.
Пече се около 45-50 мин., до получаване на златист цвят.