Динено сорбе – леко, лятно, лесно!

Динята е любим и предпочитан плод в летните жеги. На този плод, съставен основно от вода, му отива да се хапва охладен. И за да внесем разнообразие в консумацията на диня, ще ви предложим една много лесна, неустоимо вкусна и освежаваща рецепта за динено сорбе.

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти

  • 1 чаша захар
  • 1 чаша вода
  • 8 чаши диня
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  • В подходящ съд кипнете водата и разтворете захарта в нея. Оставете на котлона докато захарта се разтвори напълно.
  • Отместете захарния сироп и оставете да се охлади.
  • Нарежете динята на малки парчета и изчистете семките.
  • Пасирайте динята, най-добре го направете на части, за да сте сигурни, че се е пюрирала добре.
  • Сложете динята в голяма купа, добавете захарния сироп и лимоновия сок и разбъркайте добре.
  • Сложете сместа в подходяща купа и поставете във фризера докато стегне.
  • Пюрирайте замразената смес преди сервиране.
  • Може да украсите с листа мента.