Зелен фасул с елда на фурна

Необходими продукти:

300 гр .пресен зелен фасул
1 ч.ч. елда
1 глава лук
3 червени чушки
2 моркова
3 скилидки чесън
копър
2 л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

Лука и моркова се задушават в малко вода и мазнина. Когато поомекнат се добавят чушката и зеления фасул.

Долива се вода е се оставя да се задуши. Елдата се измива и се добавя към зеленчуците. Когато и тя е омекнала се слага доматеното пюре, чесъна и копъра. По желание може вегета или други подправки. Всичко се изсипва в тава, поръсва се с кашкавал и се запича в загрята фурна.

Това ястие е подходящо за хора с непоносимост към глутен и за диабетици.