Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Как да съхраним телешкото месо?
Важно е да изберете еднотипни мръвки, ако ще готвите всички заедно във фурна или в тенджера. Това не важи за скарата, където всяко парче получава отделно внимание.
Парчета телешко месо или кайма може да съхраните за един-два дни в хладилник, без да се развалят. Парчетата месо и филе издържат на охлаждане за два до три дни. Сготвено или вакумно пакетирано, телешко може да се държи охладено до три-четири дни. Парчета и пържоли от говеждо и телешко месо, могат да се замразят за осем до десет месеца.
Топлинно обработено месо може да се замрази в стандартен фризер за четири-пет седмици.
Идеи за използване на телешкото месо
Най-здравословният начин да приготвите телешкото месо е да го изпечете, сварите или да го задушите.
Печено:
- във фолио на фурна
- на скара
- на шиш
- в тава
Варено:
- задушено в малко масло и вода
- варено на пара в специална тенджера
- варено по-стандартна технология