Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Кафяв ориз със спанак на фурна
Необходими Съставки
- кафяв ориз – 1 ч.ч.
- лук– 1 глава
- чесън – 1 скилидка или пресен
- моркови – 1 бр.
- спанак – 500 гр.
- джоджен – 1 с.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- черен пипер – на вкус
- сол – на вкус
- олио – 30 мл.
Начин на приготвяне
Накисваме кафявият ориз в студена вода за 2 часа (ако е бланширан няма нужда от накисване). В дълдока тенджера задушаваме моркови, лука и чесъна, които сме нарязали на ситно. След това добавяме и ситно нарязания спанак. Изчакваме да се задуши и след това добавяме ориза, като запържваме за около 3 мин. Слагаме джоджена, солта и пипера в количества по наш вкус.
Всичко това изсипваме в тава и разбъркваме с 4 ч.чаши вода.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ориза омекне и водата се изпари.