Кафяв ориз със спанак на фурна

Необходими Съставки

  • кафяв ориз – 1 ч.ч.
  • лук1 глава
  • чесън – 1 скилидка или пресен
  • моркови – 1 бр.
  • спанак – 500 гр.
  • джоджен – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • олио – 30 мл.

Начин на приготвяне

Накисваме кафявият ориз в студена вода за 2 часа (ако е бланширан няма нужда от накисване). В дълдока тенджера задушаваме моркови, лука и чесъна, които сме нарязали на ситно. След това добавяме и ситно нарязания спанак.  Изчакваме да се задуши и след това добавяме ориза, като запържваме за около 3 мин. Слагаме джоджена, солта и пипера в количества по наш вкус.

Всичко това изсипваме в тава и разбъркваме с 4 ч.чаши вода.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ориза омекне и водата се изпари.