Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Автор: Хермина Емирян
[fbsharelike]
Дата: 1.9.2013 г.
За това ястие са ви необходими две големи глави червен лук (КУПИ ТУК). Обелете ги цели и прекарайте ножа до половината вертикално (все едно режете ябълка) – само един разрез. Загрейте вода със щипка сол в тенджера и щом заври пуснете целите глави с разрезите във водата. От топлината там, където сте направили разреза мястото ще се отвори и ще изглежда все едно сте отрязали една четвъртина от главата. Щом това стане извадете главите от водата. Когато изстинат отделете люспите цели, като прокарвате пръст от разреза през люспата. Ще получите цели дълги люспи.
За пълнежа ви трябва натрошено бяло сирене (КУПИ „ЗАБЪРДО„, „ЕКОПРОДУКТ„, „КЪРНАРЕ“ или „МОГИЛА„), към което добавяте черен пипер и две супени лъжици прясно мляко. Взимате люспа, слагате малко от пълнежа в единия край и навивате. Ще получите едно лукче. Нареждате навитите лукчета в тава. Слагате на дъното на тавата малко мляко, поръсвате малко зехтин върху лукчетата и запичате до златисто на 170 градуса.