Пилешки бутчета и пюре от грах

[fbsharelike]

 

За 4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

10-12 пилешки бутчета

За маринатата:

2 суп. лъж. горчица

3 суп. лъж. соев сос

1 суп лъж. подправка за пиле /сол, черен пипер, риган, кимион, бахар, босилек, къри/

½ суп. лъж. червен пипер

 

За пюрето:

450 гр. замразен грах

500 мл бульон

30 гр. масло

½ връзка копър

 

Приготвяне:

Пишките бутчета се мариноват поне за 2 часа. След като престоят и се овкусят добре, се изсипват в тава с 50 мл вода и се пекат във фурна загрята на 180 градуса за около 50 мин. от едната страна и 20 мин. от другата страна.

Грахът се изсипва в бульона и се оставя да ври около 5 мин., отцежда се и се изсипва в подходящ съд, прибавя се бучка масло и  нарязаният копър, ако е необходимо сол, и се разбърква. Пасира се ръчно чрез намачкване, като се оставят и някои зърна цели. Сервира се като гарнитура за пилето.

pileshki butcheta s grah