Пилешки крилца със зеленчуци

[fbsharelike]

 

За 3-4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

Около 1000 гр. пилешки крилца /всяко крилце е около 100 гр./

1 ч.л. мед, 1 ч.л. пушен червен пипер, 3 с.л. тъмен соев сос, 1 ч.л. горчица

За зеленчуците:

1 стрък праз,

100 гр. гъби

100 гр. замразена или от консерва царевица

100 гр. грах

2 моркова

Сол, черен пипер, бучка масло, олио, магданоз

 

Приготвяне:

Крилцата се мариноват поне за 2 часа с меда, пипера, горчицата и соевия сос, които предварително се разбъркват до хомогенна смес. След като престоят, се пекат на 180 гр. за около 40 мин. Ако е необходимо може се добавят 100 мл вода. Когато са готови от едната страна се обръщат и се допичат и от другата.

В тиган се поставя олиото и бучка масло, след като се стопят се слага нарязаният праз и след като омекне се добавят гъбите, морковите и останалите зеленчуци. Захлупват се и се оставят на бавен огън за около 15 -20 мин. Накрая всичко се наръсва с магданоз и се поднася заедно с крилцата.

pileshki krilca