/5-6 порции/
[fbsharelike]
Продукти:
600 гр. свинско месо
2 глави лук
1 голяма чаша ориз /280 гр./
Зеленчуков бульон – около 4 чаши
2 суп. лъж.сушен пащърнак
½ чаша маслини каламата без костилки
2 суп. лъж. олио, малка бучица масло
1 голяма червена чушка
Магданоз, сол, черен пипер на зърна, бахар на зърна
Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета. В загрято олио се прибавя бучица масло и се задушават главите нарязан лук. Прибавя се месото и се запържва. Ако е необходимо, се добавя малко от бульона за да не загори. Щом се задушат се изсипва ориза и половината от бульона. Прибавя се пащърнака. Като се поеме течността, се маха от котлона и се изсипва в тава за печене.
Прибавя се нарязаната на парченца чушка, маслините с махнати костилки, нарязаният магданоз и останалата част от бульона. Овкусява се с малко сол, зърна пипер и бахар и се долива останалият бульон.
Пече се на 180 градуса за около 50-55 мин.