Спанак с яйца и сирене на фурна

Спанак с яйца и сирене на фурна е лесна и здравословна рецепта, изключително подходяща за бърза вечеря след изморителен ден. Едновременно ще ни спести време и ще зареди нас и семейството ни с енергия и сила.

Необходими продукти

 

 

 

 

[etheme_new title=“Актуални продукти“ ]

Начин на приготвяне

  • Измийте и почистете спанака, като отрязвате само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието страхотно.
  • Ситно нарязания кромид лук (или пресен, зависи с какъв готвите) и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване.
  • Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо).
  • Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто в загрята на 220 градуса фурна.
  • Ястието се поднася топло гарнирано с кисело мляко (по желание).