Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Спанак с яйца и сирене на фурна
Спанак с яйца и сирене на фурна е лесна и здравословна рецепта, изключително подходяща за бърза вечеря след изморителен ден. Едновременно ще ни спести време и ще зареди нас и семейството ни с енергия и сила.
Необходими продукти
- 1-1,5 кг спанак
- 1 глава или връзка пресен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 к. ч. зехтин
- 50 гр. краве масло
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 4 яйца
- 1 ч.ч. натрошено сирене
- черен пипер и сол (най-добре хималайска сол) на вкус
- кисело мляко за сервиране
[etheme_new title=“Актуални продукти“ ]
Начин на приготвяне
- Измийте и почистете спанака, като отрязвате само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието страхотно.
- Ситно нарязания кромид лук (или пресен, зависи с какъв готвите) и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване.
- Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо).
- Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто в загрята на 220 градуса фурна.
- Ястието се поднася топло гарнирано с кисело мляко (по желание).