Телешко варено от ловешкия край

Необходими Продукти

свежо телешко месо – 700 г джолан
лук – 1 глава
целина – 1/2 глава
градински моркови – 2 бр.
магданоз – 2 – 3 корена
картофи – 3 бр.
розови домати – 2 бр.
пресен магданоз – 1/2 връзка
домашно краве масло – 60 г
хрян
черен пипер
хималайска  сол
натурален ябълков оцет

[etheme_new title=“Най-новите ни продукти“ ]

Приготвяне:

Начукайте джолана, за да стане месото по-крехко, залейте го със студена вода и го кипнете.

Отпенете няколко пъти, посолете и добавете ситно нарязаните моркови, целина, лук и корени магданоз.

Варете на тих огън под похлупак до омекване на месото, след което добавете картофите, нарязани на едри парчета. Варете 10-тина минути и добавете нарязаните домати.

Свалете тенджерата от котлона, поръсете с пресен магданоз и поднесете с настърган посолен хрян и оцет.