Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Шол от млечно теле ~ 1.5 кг
Посочената цена е за 1.5 кг Шол от млечно теле
Висококачествено телешко месо, отгледано грижливо в отлични условия. Телешкият шол е изключително крехко и чисто месо, което може да приготвите с метода на бавното готвене, за да запазите всичките му полезни свойства.
30.30 лв.
Изчерпан
Млечно телешко месо на телета, растящи свободно в екологично чист район в Стара планина
Рецепта за телешки шол със зеленчуци
Необходими продукти:
500 г телешки шол
3 моркова
1 глава кромид лук
1 чушка
250 г гъби
1/2 чаша вино
зехтин/масло
магданоз, чесън на прах, риган, джинджифил
За маринатата:
соев сос
черен пипер
чаша вино
зехтин
Начин на приготвяне Месото се нарязва на тънки пържоли. Съставките за марината се смесват. Добре е месото да престои в маринатата поне 2 часа. Овкусените пържоли се запичат в тефлонов тиган за по около 3-4 минути от всяка страна. През това време се нарязват зеленчуците. След като месото мине през огъня, идва ред на зеленчуците. Те се задушават в същия тиган с малко зехтин/масло и вино. Добавят се подправките. Долива се вода. Зеленчуците се оставят да омекнат леко, но не и до пълна готовност. В тава (която се покрива с алуминиево фолио) или йенска тенджера се нареждат запечените пържоли, а върху тях се изсипват вече поомекналите зеленчуци. Ястието се запича за не по-малко от 40 минути на 220 градуса. |
Допълнителни бележки Като допълнителна гарнитура може да се приготви ориз. |
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.