Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Токачка с лимонов сос
С тази рецепта искаме да разсеем някои заблуди. Готвенето на дивеч не винаги е трудно, а още по-малко е само за професионални готвачи. И Вие може да зашеметите с една семпла и лесна, но неустоима рецепта за токачка с лимонов сос.
Токачката е птица с много диетично месо и с вкус, наподобяващ повече дивечово, отколкото пилешко. Перфектната комбинация – лесно за приготвяне месо, същевременно диетично, ароматно и запомнящо се.
Необходими продукти:
- 1 токачка
- ~50 гр сланина
- 1 лимон
- 1 морков
- 1 стрък магданоз
- 1 глава кромид лук
- 4-5 зърна черен пипер
- щипка захар
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Токачката се измива добре от вътре и отвън.
- Поставяме птицата в тенджера, на дъното на която сме сложили нарязаната на ленти сланина, прибавяме лука и моркова, нарязани на кръгчета. Добавяме и черния пипер, захарта.
- Заливаме с малко вода и печем до омекване.
- При печенето обръщаме токачката и я поливаме със соса.
- Изваждаме омекналата токачка.
- Соса в който е вряла птицата се пасира и се сгъстява ако е необходимо с 1 ч.л. нишесте или брашно.
- Добавяме настърганата кора от половината лимон и сока от целия лимон.
- Токачката се порционира и се добавя към сгъстения сос заедно с наситнения магданоз. Вари се още около 10-15 минути.
- Подреждаме порциите в блюдо и украсяваме с кръгчета от лимон и магданоз.