Чипровски кори – 320 гр.

Изчерпан

Чипровските кори са печени, хрупкави, кръгли и много вкусни. Изцяло ръчна изработка, точени на ръка и печени на жив огън. Подходящи са за приготвяне на баници, щрудели, баклави с неповторим вкус.
Състав: пшенично брашно тип 500, питейна вода, сол, оцет.

5.00 лв.

Изчерпан

Чипровски кори

Най – вкусната българска баница се приготвя от чипровски кори. Родното им място е северна България, където от древни времена ги наричат обги. Корите от Чипровци се приготвят само от брашно, вода и сол. Правят се топчета от тестото, след което се разточват ръчно и се мятат на огъня да се изпекат. Получават се кръгли хрупкави кори с автентичен вкус и невероятно ухание. Пригответе баници, щрудели, баклави от чипровски кори и ще разберете защо са неповторими и уникални.

Рецептата на баба

Необходими продукти

 

5 – 6 яйца

9 – 10 с.л. олио

1 щипка сода

300 – 400 гр сирене

1 пакет чипровски кори

 

Начин на приготвяме

 

Приготвяме две тави. В едната слагаме вода и щипка сода, за да служи за намокряне на корите, а втората за нареждане на баницата.

В купа разбиваме яйцата и олиото и към тях прибавяме натрошеното сирене, намазваме втората тава с олио и започваме да редим баницата.

вателно Всяка кора се намокря с хладка вода за няколко секунди и от двете страни. Реди се последователно кора и смес, като накрая завършвате с кора и съвсем минимално количество от сместа.

Пече се на загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Може да опитвате с различни смеси – с тиква и орехи, ябълка и други.

Допълнителна информация

Тегло 0.52 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Чипровски кори – 320 гр.“