Селска леща 500 гр
Селската леща е селекция от най – добрите сортове леща, екологичен продукт без добавки или химическо третиране
Произведено от “АГРО НП“ ЕООД, гр. Пловдив, България
Екстра качество
1.60 лв.
Изчерпан
Селска леща
Лещата заема важно място на традиционната българска трапеза. Предпочитана при приготвянето на редица домашни ястия и супи. Характерна е с богатите си хранителни стойности и е изключително подходящ за хора от всички възрасти. Консумацията й е предпоставка за здраве и дълголетие.
Селската леща е селекция от най – добрите сортове леща, екологичен продукт без добавки или химическо третиране. Богата е на птотеини, белтъчини, въглехидрати и минерали. Подхпдяща е за всякакви блюда. Ястията приготвени с нея са изключително здравословни и препоръчителни за ежедневна консумация.
Салата с булгур и леща
1,5 ч.ч. вряща вода
1,5 ч.ч. булгур
1,5 ч.ч. леща
5 ч.ч. вода
1 ч.ч. накълцан пресен лук
1 ч.ч. накълцана червена чушка
1/2 ч.ч. накълцан пресен магданоз
За дресинга:
1/3 ч.ч. ябълков оцет или лимонов сок
1/3 ч.ч. зехтин
1 с.л. сух босилек
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
3/4 ч.ч. сирене на кубчета
Начин на приготвяне:
Залейте булгура с 1,5 ч.ч. вряща вода и оставете да поеме всичката вода, около 30 мин. В това време сложете останалите 5 ч.ч. вода да заврят в подходяща тенджера. Прибавете лещата и намалете котлона. Поставете капак и оставете да къкри докато лещата омекне. Отцедете и изсипете в голяма купа. Прибавете булгура, разбъркайте и оставете сместа да изстине напълно.
Когато булгура и лещата са напълно студени прибавете чушката, магданоза и пресния лук. В отделна купичка разбъркайте много добре до хомогенна смес оцета, зехтина, босилека, солта и пипера. Изсипете върху салатата и разбъркайте добре. Отгоре поставете кубчета сирене и разбъркайте отново. Добре е да оставите в хладилника поне 1 час, за да се овкусят напълно съставките и чак след това сервирайте.
Допълнителна информация
Тегло | 0.5 kg |
---|
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.