Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Пловдивска катма
Пловдивска катма
Един десерт директно пристига от Пловдив на вашата трапеза!
Необходими продукти:
500 г брашно
700 мл топла вода
ч.л. сол
ч.л. захар
30 г мая
1 жълтък за мазане на сача
100 г масло за мазане на катмите
Начин на приготвяне:
Размийте маята с малко хладка вода. Прибавете и всички останали продукти. Разбъркайте добре. Получената смес оставете да втаса – обемът ще се увеличи поне 2-3 пъти и става на големи шупли. Разбъркайте. Намажете сача за всяка катма. Изсипете един черпака от сместа върху сача. Когато цялата кора стане на шупли и се вижда, че няма сурово тесто отгоре, с помощта на лопатка отлепете и обърнете. Запечета за около минута и от другата страна. Веднага след изпичането намажете катмите с масло.