Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Автор: Роси Занева
Дата: 07.08.2013 г.
Продукти:
- 1 царевица (купи ТУК)
- 200 гр. извара (купи ТУК)
- ½ глава кромид лук (купи ТУК)
- няколко стръка копър (купи ТУК)
- 1 ч.л. горчица
- сол, оцет (купи ТУК), зехтин
Приготвяне:
Царевицата предварително се сварява и като истине, с нож се освобождават зърната от кочана. Времето за варене зависи от вида царевица (ако е млечна е по-кратко). Аз я варих 20 мин. в тенджера под налягане и след като изключих котлона, оставих тенджерата още 10 мин.
200 гр. извара се слагат в купа, прибавят се зърната на царевицата, половин глава лук наситно, нарязани няколко стръка копър, сол, горчица, зехтин и оцет на вкус. Всичко се разбърква и имате чудесна салата за 5 мин!