Автор: Хермина Емирян

[fbsharelike]

Дата: 1.9.2013 г.

Pesto

Едно средно голямо бурканче песто става с:

 

Всичко това се слага в робот/чопър и се смила на  яркозелена паста с консистенцията на малко по-гъста боза. Pesto 2

Слага се  буканче и се залива с още малко зехтин – той конервира пастата. Държи се в хладилника. Важно е, за да не почернее босилека да е сух преди да го мелите. Другото е този пръст зехтин, който се слага отгоре преди да се затвори бурканчето. Оригиналната рецепта съдъжа и сирене пармезан, но според мен става вкусно и без него. Той винаги може да се добави непосредствено преди сервиране на паста например. Иначе домат с нашенско българско сирене полято с пестото е мечтание 🙂