Краве сирене „Забърдо“ (~ 1 кг)
Съдържание: краве мляко, закваска, мая, сол, калциев двухлорид.
Посочената цена е за 450 гр. Теглото на опаковките варира. Ако желаете, след поръчка точната цена и тегло ще ви бъде съобщена предварително по телефона, ако желаете.
Всички продукти се произвеждат по класически български технологии при строг контрол от приемане и окачествяване на суровината до крайния продукт,като параметрите се следят и записват от компютъризирана система.
13.50 лв.
Изчерпан
Краве сирене
Кравето сирене е най-разпространеното сирене, с умерена плътност. Богато на витамини В, А, Е, микроелементи, калиеви, калциеви соли и соли на флуора. Богат източник е и на протеин. Кравето сирене е една от най-богатите на белтъчини храни. Съдържащите се в сиренето белтъци са пълноценни, тъй като са изградени от всички незаменими аминокиселини.
Мазнините на млякото имат значение за вкуса, консистенцията, строежа и хранителните свойства на кравето сирене.
Минералните вещества в сиренето са от 3 до 7% като повечето са от готварската сол, отговаряща за вкуса, строежа и трайността на сиренето. От млякото, в сиренето преминават лесно усвоимите минерали- фосфор и калций.
Витамините, преминаващи от млякото в сиренето са витамини А, Е, В, Д.
Високото белтъчно съдържание в сиренето спомага за задържането на 50% вода в него.
Кравето сирене е пълноценна храна, лесно смилаема и добре усвоима от организма. Препоръчва се при болести на храносмилателната система, черния дроб и жлъчката и други. Поради високото съдържание на калций, консумацията на сирене помага за укрепването на костите и предпазва от рахит и остеопороза.
Мандра „Забърдо“
Основана през 1995 г. от Севдалина и Йордан Куртеви в гр.Пловдив с основен предмет на дейност производство и търговия с мляко и млечни продукти от кравеферма с 550 глави елитни говеда от породите Холщайн,Редхолщайн и Монбелиярд
Мандрата е разположено на 1150 м. надморска височина в родопското село Забърдо – недалеч от природния феномен “Чудни мостове”. Специфичния климат и чистотата на природата придават на продуктите неподражаем вкус и съдържание.
Всички продукти се произвеждат по класически български технологии при строг контрол от приемане и окачествяване на суровината до крайния продукт,като параметрите се следят и записват от компютъризирана система.
Мандрата е с лиценз за I категория, като всички партиди се съпътстват от анализни свидетелства и сертификати за качество.
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.