Червена печена белена капия – Вкусът на „Фермата“
Продуктите – Вкусът на „Фермата“ са 100% натурални, без консерванти и без оцветители.
По този начин те съхраняват автентичния вкус от село, който всички обичаме и ценим.
Съставки: Печена капия, вода, захар, оцетна/лимонена киселина, подправки
Теглото на чушките е 580 гр
5.19 лв.
Изчерпан
Червена печена белена капия – Вкусът на „Фермата“
Вече можете да се докоснете до домашно приготвената червена печена белена капия – Вкусът на „Фермата“ без да бъдете фермер на седмицата, да спечелите дуел или да сте участник.
Време е да направите пробуждане на сетивата си с едно от автентичните бурканчета по специална рецепта на участниците във „Фермата“ по btv . Рецептата няма да откриете дори и в алманаха затова изострете вкусовите рецептори и опитайте едно от бурканчетата.
Съставки: Печена капия, вода, захар, оцетна/лимонена киселина, подправки
Печени, сушени, мариновани – чушките запазват ценни витамини и минерали, приготвени във всякакъв вид.
Печен червен пипер – това е традиционният български аромат на есента. Белената капия неизменно присъства на масата, приготвена по различни начини и видове за зимата. Консервираната капия в буркан е един от любимите видове за консумация на безброй български домакинства, освен с вкуса си така и с традицията която носи в себе си.
Печените чушки се затварят в буркани с оцет, мариноват се, използват се в лютеница, приготвят се с доматен сос. Чушките все още се сушат в селата и от тях се приготвя сладък или лют пипер, те се използват като подправка.
Освен че са вкусна храна, чушките са и много полезни, защото съдържат витамини и минерали, протеини, захари и полезни фибри. Всички видове чушки са отличен източник на витамин С. Червените капии помагат при язви и стомашни разстройства. Съдържанието им на ликопен, който се намира и в доматите, има превантивна роля при рака. Червените чушки също са много полезни за здравето на човешкото сърце.
Популярен начин за приготвяне на червения зеленчук е да се панира, а ето и една бърза рецепта как да ги приготвите у дома:
Необходими продукти:
7-8 бр. печени белени капии
2 бр. яйца
1/2 чаена лъжичка брашно
сол
мазнина за пържене
Направете панировка от яйца, брашно, сол и подправки по ваш избор. Можете да добавите малко вода, но след това трябва да увеличите количеството брашно – за да получите гъста смес. Преди да потопите чушката в панировката, оваляйте я в брашно или галета, за да не се отдели мократа панировка. Потопете ги една по една в галетата и ги запържете до златисто.
Ако пък не харесвате чушките в паниран вариант, мързеливото ни фермерско руло „Стефани“ е алтернативен начин да ги опълзотворите.
Допълнителна информация
Тегло | 0.650 kg |
---|
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.