Агнешки котлет ~ 1кг
Агнетата са отгледани на високопланински пасища в екологично чист район в Стара планина.
Посочената цена е за агнешки котлет 1 кг.
Котлетите са около 1 кг
29.99 лв.
Изчерпан
Агнешко месо
Агнешкото е вид червено месо добито от овце под 1 година. Освен висококачествен протеин, месото е източник на витамини и минерали. В най – големи количества се съдържат:
витамин В12 – изключително важен за мозъчната дейност и кръчообръщението
селен – този микроелемент има антиоксидантни и имуностимолиращи свойства и е особено важен за щитовидната жлеза
цинк – минерал, особено важен за растежа и образуването на инсулин и тестосерон
желязо и фосфор – лесноусвоими минерали, особено важни за растежа на организма
Протеина, съдържащ се в агнешкото месо е около 25%. Консумацията на агнешко е особено полезна за активно спортуващи, за подрастващи и за хора възстановяващи се след операция, тъй като съдържа всички аминокиселини необходими на организма.
Съдържанието на мазнини в агнешкото месо варира от 15 до 20% . Това зависи от възрастта, храната и пола на животното.
Ако искате месото да е по – бедно на мазнини и богато на белтък изберете котлети от приребрената част. За тези, които предпочитат по – мазно месо идеалният вариант е частта между ребрата на агнето. Перфектната пропорция между мазнини и протеини е във филето от слабините.
Опитайте нашето предложение за Вкусен агнешки котлет
Продукти:
агнешки котлети
хималайска сол
черен пипер
пресен розмарин
прясна мащерка
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1/2 к.ч вино
Начин на приготвяне:
Счукайте чесъна и към него добавете зехтина и виното.
Агнешките котлети подредете в тавичка за печене. Поръсете със сол и черен пипер.
Намажете с чесновата смес. Останалата част излейте вътре.
Поръсете с мащерката и розмарина. Покрийте тавата с алуминиево фолио.
Печете на 180 градуса за около 1,5 часа.
Махнете фолиото и запечете до златисто.
Допълнителна информация
Тегло | 1 kg |
---|
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.