РУКОЛА 50Г

Изчерпан

2.59 лв.

Изчерпан

Рукола (Eruca sativa или Brassica eruca) или ерука, аругула, рокет, е едногодишно растение от семейство Кръстоцветни, което печели все по-голяма популярност като съставка в зеленчуковите салати у нас, а по Средиземноморието се използва от дълги години.
Руколата има богат състав от полезни вещества. В нея се съдържат завидно количество етерични масла, каротин, витамин C, витамини от групата B и минерални вещества. Руколата е богата не само на етерични масла, но и на органични киселини, витамини – А, С и К, и минерали – калций, калий, магнезий, желязо, фосфор и натрий. Руколата влиза в топ 10 на зеленолистните зеленчуци, съдържащи най-много провитамин А, известен и като витамин на красотата.
Доста богата е на антиоксиданти, на фолиева киселина и витамин В1, който помага да се справим със стреса. Пантотеновата киселина в руколата подобрява обмяната на веществата.

От минералите най-голямо е количеството на калият и желязото. В руколата се откриват незаменимите мастни киселини Омега-3, които са по-често срещани в семената и ядките.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „РУКОЛА 50Г“