Пшенично бяло брашно 1кг, Екосем
2.74 лв.
Изчерпан
Смята се, че бялото брашно, смляно на каменна мелница, е по-добрият избор от бялото брашно от индустриалните мелници. Бялото брашно от каменната мелница се получава след като смляното пълнозърнесто брашно се пресее 4 пъти на специални сита, като през тях минават основно по-фино смлените частици, които се получават от ендосперма, както и части от богатия на витамини и минерали зародиш. Голяма част обвивката не успява да премине през ситото и се отделя. Бялото брашно от каменна мелница е с леко кремав оттенък и страхотен аромат. Хлябът от него е по-тъмен цвят, поради липсата на избелители.
Основни предимства на бялото брашно от каменна мелница са:
* Камъните на каменната мелница са студени по време на смилане на брашното, докато валцовете на индустриалните мелници го загряват до изключително високи температури и по този начин изгарят важни нутриенти още преди брашното да се пакетира
* Каменната мелница смила пълнозърнесто брашно, а след това от него, чрез пресяване се прави бяло. По време на смилането, бялото брашно е абсорбирало част от важните мастни киселини от зародиша, протеини и витамини от обвивката и дори след това голяма степен от тези части на зърното да се пресеят, то остава с по-висока хранителна стойност, сравнено с индустриалното бяло брашно.
* Смляно на каменна мелница
* Без изкуствени добавки, без избелители, без набухватели
* Пухкава, фино смляна структура
Трябва да влезнете в профила си, за да публикувате отзив.
Отзиви
Все още няма отзиви.