Домашен лешников крем с какао
Домашен лешников крем с какао
Необходими продукти:
1,5 чч био лешник
1 сл кокосово масло
3 сл мед
4 сл натурално какао
0,5 чч ядково мляко
щипка сол
Начин на приготвяне:
Печете лешниците на 150 градуса за около 15 минути. Оставете ги леко да се охладят и ги разтрийте в ръцете си или в чиста кърпа, за да премахнете ципите.
Поставете топлите обелени лешници в кухненски робот. Важно е да използвате прясно изпечени лешници (или просто да затоплите вече изпечените) – вашето масло ще бъде готово за по-малко от 5 минути.
Вероятно ще трябва да спрете смесването веднъж или два пъти, за да изстържете отстрани, но доста бързо трябва да имате гладко ядково масло.
Разтопете на пара кокосовото масло, добавете какаото, малка щипка сол, меда и ядковото мляко – продължете да бъркате, докато сместа стане гладка. Ще бъде доста течна, но това е идеалната консистенция, за да стане нашият какаов крем вкусен и гладък.
Добавете какаовата смес в кухненския робот при лешниковото масло и продължете да бъркате, докато получите гладък, здравословен, шоколадов лешников крем. Добавете още мляко или сироп по ваш вкус. Прехвърлете в буркан.