Панирана бамя – невероятно вкусно мезе за всяко питие

Опитвали ли сте панирана бамя?

Не сте и предполагали колко бързо и вкусно може да приготвите бамя.

Препоръчваме Ви да опитате нашата рецепта, неотнемаща време, подходяща както за мезе така и за чудесна гарнитура към всяко ястие.

Необходими продукти:

1 кг бамя

4 домашни яйца

200 г царевично брашно

100 г брашно

200 мл бира

3 с.л. натурален оцет

сол

2 щипки индийско орехче

2 щипки къри

мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете бамята. Сложете вода със малко сол и оцета да заври и бланширайте в нея бамята за 5 минути. След това я оставете да се отцеди за 20 минути. Нарежете я на хапчици. Пригответе си панировката, като разбиете яйцата, царевичното брашно, бирата и подправките до кашообразно състояние.

Оваляйте бамята първо в брашното, след което в панировката и с решетъчна лъжица сложете в нагорещеното олио. Като стане златиста извадете и сложете върху кухненска хартия да се отцеди.

По желание може да я сервирате с млечен сос.

Добър апетит!