Панирана бамя – невероятно вкусно мезе за всяко питие

Опитвали ли сте панирана бамя?
Не сте и предполагали колко бързо и вкусно може да приготвите бамя.
Препоръчваме Ви да опитате нашата рецепта, неотнемаща време, подходяща както за мезе така и за чудесна гарнитура към всяко ястие.
Необходими продукти:
1 кг бамя
200 г царевично брашно
100 г брашно
200 мл бира
3 с.л. натурален оцет
2 щипки индийско орехче
2 щипки къри
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете бамята. Сложете вода със малко сол и оцета да заври и бланширайте в нея бамята за 5 минути. След това я оставете да се отцеди за 20 минути. Нарежете я на хапчици. Пригответе си панировката, като разбиете яйцата, царевичното брашно, бирата и подправките до кашообразно състояние.
Оваляйте бамята първо в брашното, след което в панировката и с решетъчна лъжица сложете в нагорещеното олио. Като стане златиста извадете и сложете върху кухненска хартия да се отцеди.
По желание може да я сервирате с млечен сос.
Добър апетит!