Патладжан на фурна

Патладжан на фурна

Лятото е сезонът на леките храни. Опитайте тази рецепта и ще се влюбите!

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

3 патладжана

300 г моцарела

6 с.л. доматено пюре

2 градински домата

2 с.л. зехтин

1 ч.л. риган

сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете патладжаните по дължина.

Посолете ги и ги оставете за половин час, за да пуснат горчивия си сок.

След това ги изплакнете и подсушете. Печете докато омекнат.

След това ги наредете в тавичка, като между всеки две филийки патладжани поставете малко от соса, получен от смесените доматено пюре, рендосаните пресни домати, риган, зехтин и сол.

Накрая поръсете обилно с моцарела и се запечете за около 20 минути – докато моцарелата се разтопи.