Печени хрупкави пилешки пръчици

Печени хрупкави пилешки пръчици

Необходими продукти:

0,5 кг пилешки гърди

1 ч.ч. брашно

2 с.л. сладък червен пипер

½ ч.л. чесън на прах

2 ч.л. сол

½ ч.л. смлян черен пипер

2 големи яйца

1 ч.ч. галета

мазнина за готвене по избор

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C и поставете тава за печене, за да се загрее предварително.

Добавете яйцата в купа и разбийте добре.

Сложете галетата в отделна плитка чиния.

Подсушете пилето и го нарежете на пръчици, след което го поставете в голям плик. Добавете брашното и всички подправки, включително солта и черния пипер в плика с пилето. Затворете торбата и разклатете много добре, за да покриете равномерно всички парчета. Отворете торбичката и извадете пръчиците, като изтръскате излишното брашно. Поставете ги в купата с яйцата и разбъркайте добре, докато всички парчета се покрият равномерно. Едно по едно извадете парчетата пиле от плика и ги оваляйте в галетата, като притискате леко, за да сте сигурни, че трохите залепват добре. Оставете панираните пилешки пръчици настрани в чиния.

Внимателно извадете тавата от фурната. Намажете с предпочитана мазнина за готвене. Наредете пръчиците върху тавата, след което запечете в гореща фурна за 8-10 минути. Внимателно обърнете, след което завършете печенето за още 8-10 минути. Сервирайте веднага с любимите с домашна майонеза или друг любим сос.