Печени хрупкави пилешки пръчици
Печени хрупкави пилешки пръчици
Необходими продукти:
0,5 кг пилешки гърди
1 ч.ч. брашно
2 с.л. сладък червен пипер
½ ч.л. чесън на прах
2 ч.л. сол
½ ч.л. смлян черен пипер
2 големи яйца
1 ч.ч. галета
мазнина за готвене по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°C и поставете тава за печене, за да се загрее предварително.
Добавете яйцата в купа и разбийте добре.
Сложете галетата в отделна плитка чиния.
Подсушете пилето и го нарежете на пръчици, след което го поставете в голям плик. Добавете брашното и всички подправки, включително солта и черния пипер в плика с пилето. Затворете торбата и разклатете много добре, за да покриете равномерно всички парчета. Отворете торбичката и извадете пръчиците, като изтръскате излишното брашно. Поставете ги в купата с яйцата и разбъркайте добре, докато всички парчета се покрият равномерно. Едно по едно извадете парчетата пиле от плика и ги оваляйте в галетата, като притискате леко, за да сте сигурни, че трохите залепват добре. Оставете панираните пилешки пръчици настрани в чиния.
Внимателно извадете тавата от фурната. Намажете с предпочитана мазнина за готвене. Наредете пръчиците върху тавата, след което запечете в гореща фурна за 8-10 минути. Внимателно обърнете, след което завършете печенето за още 8-10 минути. Сервирайте веднага с любимите с домашна майонеза или друг любим сос.