Печени картофи с розмарин

Картофи с розмарин

Лятото е сезона на леките ястия.

Опитайте нашето ароматни и вкусно предложение.

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

картофи – 4 – 5 бр. средно големи

зехтин – 100 мл

розмарин

сол – на вкус

черен пипер

мащерка – сушена

чесън на прах – 1 к.ч.

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите и ги обелете.

Нарежете ги на резени.

Бланширайте нарязаните картофи за кратко в подсолена вода.

Отцедете ги върху кърпа.

В купа смесете зехтинът, солта, черния пипер, листенцата розмарин, чесънът на прах и сушената мащерка.

Изсипете картофите в купата и разбъркайте добре, за да се овкусят.

Наредете ги в широка тава върху хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто.