Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Печени картофи с розмарин

Картофи с розмарин
Лятото е сезона на леките ястия.
Опитайте нашето ароматни и вкусно предложение.
Необходими продукти:
картофи – 4 – 5 бр. средно големи
зехтин – 100 мл
сол – на вкус
мащерка – сушена
чесън на прах – 1 к.ч.
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги обелете.
Нарежете ги на резени.
Бланширайте нарязаните картофи за кратко в подсолена вода.
Отцедете ги върху кърпа.
В купа смесете зехтинът, солта, черния пипер, листенцата розмарин, чесънът на прах и сушената мащерка.
Изсипете картофите в купата и разбъркайте добре, за да се овкусят.
Наредете ги в широка тава върху хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто.